Top 3 afwegingen voordat je een auto gaat kopen

De stijgende groei in de vraag naar auto’s heeft er voor gezorgd dat er veel nieuwe auto’s op de markt zijn gekomen, auto’s met de laatste technologie en comfort die beter inspelen op de wensen en eisen van de snelle wereld van vandaag de dag. Het gezegde “er zijn geen slechte auto’s” heeft nog niets aan waarde ingeboet. Er zijn veel fantastische auto’s om uit te kiezen maar de auto die het best bij je past is soms best lastig te vinden.

Afweging welk type auto te kopen

De afweging welk type auto je wilt is grotendeels afhankelijk van het budget. Degelijk uitzoekwerk is belangrijk, en daarvoor is het internet de uitgelezen plek maar je kunt ook enkele autodealers bezoeken en daar de noodzakelijke informatie vergaren. Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een auto. Kijk bijvoorbeeld naar de reden dat je een auto koopt, is het omdat je naar je werk forenst? Dan is een sedan een goede optie, daar deze weinig benzine verbruikt. Kijk naar de verschillende mogelijkheden om je auto te verzekeren en wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Zo kun je alle afwegingen gebruiken om het type auto te kiezen dat past in je maandelijks gestelde budget. Geografische afwegingen zijn ook belangrijk, als je leeft op een plek waar de wegen niet al te best zijn of snel modderig worden na een regenbui, zou een SUV-achtige auto zoals een Subaru Forester een van de beste opties zijn. Met vierwielaandrijving zorgen regen, modder en sneeuw voor geen enkel probleem.

Weeg de financiële mogelijkheden af

Na het bepalen van het type auto, is het tijd om te kijken naar de betalingsmethode. Als je genoeg op de bank hebt staan kun je de auto contant afrekenen, en zo niet dan is een lening wellicht een optie. Eerst moet je kijken naar de staat van de auto, voordat je deze gaat betalen. Oudere en gebruikte auto’s zijn meestal goedkoper. Als je een klein budget hebt, is het beter om een oudere auto in goede staat van onderhoud te kopen. Heb je meer te besteden, dan is een gloednieuwe auto het beste, daar deze meer mogelijkheden bieden, al moet je nog wel altijd een testrit erin maken. Een auto kopen is een, deze onderhouden is een heel ander verhaal. Volgens experts van is het belangrijk om ongeveer 75% van je maandelijkse budget als buffer aan te houden voor auto onderhoud. Dit naast het tanken, wassen, banden wisselen en ander regulier onderhoud.

Milieubewuste afwegingen

Groene auto’s zijn minder belastend voor het milieu. Als je een auto aan het uitzoeken bent kun je de afweging meenemen dat een groene auto beter is voor het milieu. Dit soort auto’s gebruikt brandstofcellen; de elektronen in waterstof worden eruit gehaald, waardoor er geen uitstoot plaatsvindt omdat er geen verbranding is. Elektrische voertuigen mogen zich ook verheugen op een groeiende populariteit. De verkoop van plug-in elektrische voertuigen laat een groei zien van 40%, met meer dan 90,000 verkochte voertuigen, volgens een rapport opgesteld door Electric Vehicle News. De gedachte aan het kopen van een nieuwe auto kan heel wat hoofdbrekens kosten en daarom juist is het belangrijk om enkele afwegingen te maken voordat je de auto van je dromen gaat kopen.

AUTO VERKOPEN?

100% GRATIS EN BINNEN 24 UUR
DE BESTE DEAL VOOR UW AUTO!Verkooppunten

Social media