Nieuwe auto’s VS gebruikte auto’s aanschaffen

Hoewel er veel voordelen aan het kopen van nieuwe auto’s lijken te zitten, is het in veel gevallen toch zo dat het aanschaffen van een gebruikte auto het wint. Er bestaat geen twijfel over het feit dat het er bij het aanschaffen van een nieuwe auto veel komt kijken en dat het veel mensen boven de pet gaat. Veel mensen vragen zich af of ze een nieuwe of gebruikte auto moeten kopen. Om deze beslissing makkelijker te maken hebben we een lijst met voor- en nadelen van beide optie gemaakt. Sta open voor alle opties en laat je emotie het niet winnen van je ratio als je je nieuwe ijzeren ros gaat aanschaffen.

Voordelen van het kopen van een nieuwe auto

Als je een nieuwe auto koop kun je deze naar eigen wens inrichten. Je kunt de auto zo bestellen zoals je zelf wilt. Of je kunt de dealer laten zoeken naar een auto die de door jouw gewenste opties heeft als het gaat om interieur en exterieur kleuren, veiligheid en nieuwe technologieën. Daarnaast is een nieuwe auto niet eerder door iemand gebruikt, maar da’s logisch. Het is niet betrokken geweest bij ongelukken, is in perfecte staat van onderhoud en behoeft geen reparaties. De nieuwe auto is niet versleten, heeft geen schade, ruikt niet raar en het onderhoudsboekje is leeg, afgezien van wat testrondjes bij de fabriek. De garantie zit er nog helemaal op. De beste en langste garantie krijg je als de auto net uit de fabriek komt rollen. In tegenstelling tot gebruikte auto’s zijn dit soort garanties af-fabriek en hoeft er niet extra voor betaald te worden.

De nieuwe auto zit vol met de laatste snufjes en nieuwste technologie waar de meeste oude auto’s niet over beschikken. Multimedia en navigatie wordt constant ge-upgrade en verbetert en de nieuwe auto’s beschikken over de modernste versies ervan. Dus als je het nieuwste van het nieuwste wilt hebben op het gebied van technologie dan kun je het beste de nieuwste auto uit de showroom aanschaffen. De modernste technologie is meestal op het gebied van veiligheid en ook dit wordt voortdurend verbetert. De wetten voor autoveiligheid worden steeds verder aangescherpt en autofabrikanten zijn elke keer verplicht om hun auto’s nog veiliger te bouwen en nog beter uit te rusten met de nieuwste veiligheidsmaatregelen.

Sinds 2012 is het verplicht voor alle voertuigen om de bandenspanning en stabiliteit te meten. Technologieën zoals blinde hoek, zij airbags, adaptieve cruise control en brake assist zijn nog niet verplicht maar worden steeds meer standaard op de meer betaalbare auto’s – niet slechts de luxe modellen – omdat de kosten om deze technologieën te fabriceren steeds minder worden. Elke gebruikte auto gemaakt voor 2012 zal deze opties niet hebben en zul je ze zelf moeten installeren na aankoop. Nieuwe auto’s hebben over het algemeen ook lagere emissies en springen zuiniger om met brandstof. Dankzij wetten van de overheid worden automotoren steeds energie-efficiënter, terwijl ze tegelijkertijd steeds krachtiger worden. Dieselmotoren zijn nu schoner dan ooit en er zijn steeds meer hybride opties om uit te kiezen. Afhankelijk van je budget betekent dat als je een nieuwe auto koopt, je meer keuze hebt uit veiligheid-, en technologie opties dan wanneer je een gebruikte auto zou kopen.
Bij een nieuwe auto zijn er ook meer financieringsmogelijkheden. Banken bieden lagere tarieven aan op nieuwe auto’s omdat ze meer waard zijn en nog niet aan afschrijving onderhevig zijn. Het is natuurlijk wel zo dat hoe meer er gefinancierd wordt hoe hoger het maandelijkse aflossingsbedrag zal zijn, onafhankelijk of je nu een nieuwe of gebruikte auto aanschaft. Kijk naar speciale aanbiedingen aangaande financiering als je een nieuwe auto gaat kopen. Houd in het achterhoofd dat een goedkopere auto nu, niet altijd de beste deal op lange termijn betekent.

Het onderhoud van een nieuwe auto, zeker de luxere modellen, kunnen gratis zijn voor een bepaalde periode of tot een bepaald kilometrage. Dit zou zeker meegenomen moeten worden met de prijsanalyse en bij de berekening van de kosten op lange termijn. Gratis periodiek onderhoud bespaart je niet alleen geld maar ook moeite om een goede onderhoudsmonteur te vinden. Als de dealer alles voor je regelt heb jij je minder om zorgen over te maken. Als je al een idee hebt welk type, model of soort auto je wilt, kun je de zoektocht uitbesteden aan de dealer, die het dan verder voor je regelt. Bij het zoeken naar gebruikte auto’s moet je zelf al het uitzoek en uitpluiswerk doen, of dat nu op internet is, bij de gebruikte auto dealers op locatie, of bij particulieren thuis, je bent er uiteindelijk een hoop tijd en geld mee kwijt.

Voordelen van het kopen van een tweedehands auto

Na het lezen over alle voordelen van het kopen van een nieuwe auto vraag je je misschien wel af wat de voordelen van het kopen van een tweedehands auto zouden kunnen zijn. Geloof ons, er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een gebruikte auto zo moeten aanschaffen!

Om te beginnen is er de prijs, vaak de beste reden om een gebruikte auto te kopen. Een auto – of het nu een nieuwe of gebruikte is – is ten slotte altijd een uitgave en geen investering. Het moment dat je in de auto stapt en wegrijdt ben je al 10% (of meer!) van de waarde kwijt. Voor mensen die niet graag hun geld zo willen zien verdwijnen is een gebruikte auto de beste optie. Een gebruikte auto is altijd goedkoper dan een nieuw auto en wellicht kun je dan een model erboven aanschaffen. Zoals eerder opgemerkt is afschrijving een van de beste redenen om een gebruikte auto in Rotterdam of welke stad je dan ook woont aan te schaffen. Auto’s verliezen hun waarde bij elke kilometer die ze rijden en elke maand dat ze ouder worden maar de meeste afschrijving maak je in het begin. In sommige gevallen verliezen bepaalde modellen wel 40% van hun waarde in het eerste jaar. Met een gebruikte auto hoef je je daar geen zorgen over te maken, omdat die afschrijving al is gedaan. Daar hoef je je dus al niet zenuwachtig over te maken. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over een gevallen eikel uit de boom, steenslag of een krasje in de lak. Daar heeft de vorige eigenaar zich druk over te maken maar jij niet meer! De autoverzekering en financiering wordt berekend op basis het bouwjaar en bij tweedehands auto’s betaal je dus aanzienlijk minder. Een klein beetje uitzoeken voordat je de auto gaat kopen kan een hoop in verzekering schelen, welke keuze je ook gaat maken.

Natuurlijk heb je meer keuze en opties als je een nieuwe auto gaat kopen en waarschijnlijk kun je hem dan helemaal naar eigen smaak inrichten maar er is verrassend veel keuze op de tweedehandsmarkt wat dat aangaat. En niet alle gebruikte auto’s zijn oud. Veel zijn er juist heel nieuw, nadat de vorige eigenaar een nog nieuwe model met nog meer opties heeft aangeschaft. Met alle opties uit te kiezen voor kopers van nieuwe auto’s wordt het lastiger en lastiger om een keuze te maken. Bij een gebruikte auto weet je wat je krijgt en het is misschien niet altijd je eerste keuze maar kan je altijd rondkijken. Kopers van tweedehands auto’s zijn sneller tevreden en hebben minder keuzestress.

Bij het kopen van een tweedehandsauto is de dealer vaker genegen om je auto om te wisselen. Dit is niet altijd zo bij het kopen van een nieuwe auto. Dealers die alleen maar nieuwe auto’s verkopen wisselen soms niet in. Vaak krijg je meer voor je auto als je ter plekke je auto omruilt voor een andere tweedehands. Met een nieuwe auto moet je je oude auto nog kwijt zien te raken, wat een heel gedoe kan zijn waar je je niet mee bezig wilt houden.

AUTO VERKOPEN?

100% GRATIS EN BINNEN 24 UUR
DE BESTE DEAL VOOR UW AUTO!Verkooppunten

Social media