Binnenkort kunnen er vervelende advertenties op het mediascherm van je auto tevoorschijn komen

Wat is je favoriete ding van het internet? De advertenties toch? En dat van de Tv? Ook de advertenties. Ik wist het wel. Jemig, we houden toch zo van advertenties. Dat is goed nieuws, want binnenkort komen mogelijk de advertenties terecht op je mediascherm van je auto – of je moet meer betalen om gebruik te mogen maken van de connected-car diensten. Geweldig. Dus niet!

Een tech bedrijf dat Telenav heet, heeft een ‘in-car advertentieplatform’ aangekondigd, dat praktisch je hele infotainmentsysteem kaapt met reclame zodra je ergens stilstaat en gebruik probeert te maken van de connected diensten. Ken je dat als je een mobiel spelletje zit te spelen en je constant gebombardeerd wordt met reclames in het spel waarbij je als je ze bekijkt je een extra leven of dubbele beloning krijgt? We hebben alleen maar liefde voor dat soort reclames, toch?

De helse plannen van het bedrijf zijn om jou meer te laten betalen voor diensten als je de reclames niet bekijkt. Een roodogige persvoorlichter van Telenav, die waarschijnlijk hun horens verbergen onder een hoge hoed, claimt dat de aanpak “autofabrikanten kan helpen om de kosten die gepaard gaan met connected diensten zoals wireless data, content, software en clouddiensten terug te dringen.”

Kunnen we niet gewoon onze smartphones blijven gebruiken, daar we toch al betaald hebben voor de data en diensten? Natuurlijk kunnen we dat. Als we een plek willen vinden om ergens te eten kunnen we ergens stoppen en dat op onze smartphone opzoeken. De CEO van Telenav, die we ons voorstellen als iemand die begerig naar onze portemonnees kijkt terwijl hij dit uitspreekt, zegt dat het systeem een “spannende nieuwe ontwikkeling is.. om connectivity te gelde te maken zodat de servicekosten gecoverd kunnen worden en er gezonde winsten gemaakt kunnen worden terwijl tegelijkertijd de consumentenervaring met veilige, boeiende en relevante aanbiedingen verrijkt wordt” Bedankt, maar we willen het nog steeds niet. Dit klinkt als alle redenen die we ooit nodig hadden om maar helemaal weg te blijven van auto’s met volledige Internet connectivity.

AUTO VERKOPEN?

100% GRATIS EN BINNEN 24 UUR
DE BESTE DEAL VOOR UW AUTO!Verkooppunten

Social media