Manieren om te besparen op de autoverzekering van nieuwe en jonge autorijders

Als ouder kan het verzekeren van een nieuwe bestuurder bijzonder duur zijn, zeker als je nog geen enkel bewijs hebt dat je tiener een veilige en verantwoordelijke bestuurder is. Jammer dan, toch? Gelukkig niet helemaal. We weten dat je alles zult doen wat in je macht ligt om je kind de handvatten aan te reiken om veilig te kunnen rijden en daarom zijn hier een aantal manieren om te besparen op het verzekeren van je nieuwe autorijder.

1. Laat je kind een autorijcursus doen

Er zijn genoeg cursussen om te kiezen en als je je tiener laat meedoen zorg je ervoor dat de premie van de verzekering laag blijft. Zorg dat je je kind laat inschrijven bij een erkende cursus. Niet alleen leert je kind zo de basics van het autorijden, je bespaart duizenden
Euro’s op de autoverzekering over een driejarige periode.

2. Verzeker je kind als een incidentele bestuurder

Als je de autoverzekering voor je tiener regelt kun je een hoop geld besparen door de verzekering te bundelen of door je kind als incidentele bestuurder op te geven. Let goed op het model en bouwjaar, als je van plan bent een auto te kopen voor je kind zodra ze hun
autorijbewijs hebben gehaald, zodat je gebruik kunt maken van aftrekposten.

3. Leg beperkingen op waar je kind mag rijden

Rijden in de winter, of ’s nachts is een voorbode voor ongelukken, ongeacht welke autoverzekering je ook hebt. Laat je nieuwe rijbewijsbezitter de eerste paar weken niet in slecht weer, bij regen, sneeuw of ’s nachts rijden. Een goede rijgeschiedenis is zeer belangrijk bij nieuwe bestuurders en zelfs de kleinste ongelukken zorgen ervoor dat de premies door het dak zullen gaan.

4. Ga niet pronken met een nieuwe auto

Wil je voor de nieuwe bestuurder een nieuwe auto kopen als cadeau voor het behalen van zijn of haar rijbewijs, dan is het raadzaam om daar nog eens goed over na te denken. Als het merk of model dat je op het oog hebt duur is, dan zal de premie omhoogschieten, net als je no-claim. Kijk naar de goedkoopste auto’s qua verzekering maar zeker ook qua veiligheid. Het is aan te raden om vorm boven functie te kiezen voor de allereerste auto van je kind.

5. Probeer autoverzekering gebaseerd op verbruik

Een van de belangrijkste redenen waarom de premies voor jonge autorijders zo hoog zijn is omdat ze nog geen trackrecord hebben. Verzekeringsmaatschappijen leunen zwaar op statistieken van risico’s om de premie van de autoverzekering te bepalen. Autoverzekering gebaseerd op gebruik houd je rijgedrag in een proefperiode bij, en de autoverzekering wordt daarop bepaald. Dit is een goede motivatie voor een jonge bestuurder om veilig te gaan rijden en je kunt tot wel 25% op je autoverzekering besparen, afhankelijke van welke verzekeringsmaatschappij je gebruikt. Voor de eerste keer rijden is een nieuwe en spannende ervaring! Met de juiste handvatten zal je kind de weg met vertrouwen tegemoet treden en de kennis hebben om veilig weer thuis te komen, terwijl jij de beste beschikbare autoverzekering hebt afgesloten voor deze unieke situatie.

AUTO VERKOPEN?

100% GRATIS EN BINNEN 24 UUR
DE BESTE DEAL VOOR UW AUTO!Verkooppunten

Social media