6 Tips & Trucs voor honden in de auto

Als je een hond hebt zal je viervoeter op een gegeven moment naar buiten moeten en in de auto ergens heen. Of dat nu het dagelijkse ritje is naar de hondenuitlaatplaats of een weekendje weg naar een vakantiehuisje, waarschijnlijk kun je wel wat hondenetiquette op de weg gebruiken. Met de hulp van de professionals van Houston Dodge Dealer hebben we een lijst samengesteld met tips en trucs om het rijden met de hond veilig en vrij van stress te houden terwijl je auto ook nog eens schoon blijft!

  • Allereerst, prepareer je auto.

Je auto klaarmaken voordat je op stap gaat met je hond of andere huisdier is net zo belangrijk als je huis op orde maken voordat je huisdier voor de eerste keer naar binnen gaat. Net zoals je eten en drinken klaar hebt staan voor je huisdier in huis, zou ook je auto voorzien moeten zijn van de dingen waar Bella behoefte aan heeft. Het kan ook helpen om een bed of dekentje mee te nemen om te zorgen dat de hond comfortabel en ontspannen is. Neem ook iets van speelgoed mee. Als de hond alle dingen heeft die er thuis ook zijn, zal hij de auto als een verlengstuk van het huis gaan zien en er net zo op z’n gemak zijn.

  • Train je hond om de auto leuk te vinden

Jawel, dat is zeker mogelijk! Net zoals Pavlov zijn hond leerde om een fluitje met eten te associëren, kun jij je hond trainen om de auto te associëren met leuke dingen. In plaats van de auto alleen te gebruiken om je hond naar onaangename plaatsen, zoals de dierenarts of trimsalon, te brengen moet je de auto ook gebruiken om naar leuke plekken te gaan, plekken die de hond associeert met eten, beloningen, genegenheid of spelen. Begin met tripjes naar de hondenuitlaatplek of wandelroute.

En ander idee is om naar een vriend of familie in de buurt te rijden en daar iemand de hond te verrassen met een beloning en een aai! Laat de hond hiervoor een tijd in de auto zitten terwijl deze nog geparkeerd staat (uiteraard zonder de motor te laten draaien om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen) zodat deze gewend raakt aan de auto in de buurt van het huis zonder dat hij er gestrest om hoeft te raken.

  • Zorg voor de veiligheid van de hond

Net zoals je ook niet wilt dat familieleden of vrienden meerijden zonder dat ze hun auto gordel omdoen, is het ook gevaarlijk om je hond zo mee te laten rijden. Er zijn verschillende manieren waarop je een pup vast kunt zetten in de auto, afhankelijk van hoe groot je auto en je hond is. Er zijn harnassen beschikbaar in verschillende maten en stijlen om aan de bestaande autogordels te bevestigen, waardoor de achterbank een veilige plek voor de hond wordt. Als je een grotere hond hebt en je een station, SUV of busjes rijdt, kun je opteren voor een rooster dat de achterbak scheidt van de rest van de auto. Je hond is dan veilig terwijl je nog steeds achteruit kunt kijken naar het verkeer en uiteraard ook naar de hond.

  • Houd ramen dicht

Iedereen kent wel het clichébeeld van een blijf hond die in de auto zit met de kop uit het raam en met de wind die de oren naar achteren blaast. Wat de meeste mensen zich echter niet realiseren is dat dat er het risico bestaat dat ze door iets geraakt kunnen worden en het uiteindelijk ook niet goed voor hun gezondheid is. De luchtstroom kan een negatief effect hebben op het ademhalingssysteem van de hond, zelfs op lagere snelheden.Het is ook om de ramen een stukje open te doen zodat de hond nog steeds van wat frisse lucht kan genieten en kan ruiken aan alle spannende geuren in de lucht zonder dat de hond zijn hele kop of neus uit de auto hoeft te steken.

  • Zoek plekken om onderweg te stoppen

Lange autoritten zijn niet alleen een aanslag op het gestel van de menselijke passagiers, maar ook voor viervoeters. Korte stops onderweg zorgen ervoor dat ze even kunnen rennen, strekken en spelen. Tip van een expert: voordat je weggaat kun je alvast de meest hond-vriendelijke plekken uitzoeken waar de hond kan spelen en waar er bijvoorbeeld water beschikbaar is.

  • Laat je hond niet in de auto zitten

Je hebt geen cijfers nodig om te weten dat honden in te hete auto’s dood kunnen gaan. Als je een kind niet in een hete auto laat zitten zonder water, waarom zou je dat met een hond wel doen? Het feit dat honden een vacht hebben zorgt ervoor dat ze zelfs nog meer risico lopen op een hitteberoerte. In de kou bevriezen ze ondanks hun vacht en het beste om op hele hete of koude dagen te doen is om je hond thuis te laten waar ie zich op z’n best voelt.

AUTO VERKOPEN?

100% GRATIS EN BINNEN 24 UUR
DE BESTE DEAL VOOR UW AUTO!Verkooppunten

Social media