10 high-tech auto veiligheidstechnologieën

De eisen van autokopers zijn in de loop der jaren aardig veranderd. Zo vinden ze kilometrage en topsnelheid niet langer van het hoogste belang. Veel belangrijker zijn de veiligheidsopties die op een auto zitten. Vergeleken met de auto’s van vroeger zijn de auto’s van nu veel beter en veiliger uitgerust. Het probleem is wel dat de gemiddelde leeftijd van een auto op de weg nog steeds 11,4 jaar is. Er zijn dus miljoenen auto’s op de weg die ouder dan 10 jaar zijn en die nog steeds uitgerust zijn met primitieve veiligheidstechnologie. Een hele nieuwe auto kopen is een vrij kostbare oplossing voor dit probleem. Aan de andere kant kun je de veiligheidsopties in je auto upgraden al naar gelang je eigen wensen. Je kunt de laatste high-tech gadgets in je auto (laten) installeren. Zo rijd je veilig van A naar B, zelfs op hoge snelheid. Hieronder staan de 10 high-tech auto veiligheidstechnologieën.

Forward Collision Warning (FCW)

Deze revolutionaire technologie geeft je een waarschuwing als je een auto voor je te snel nadert. Voor dit doel gebruikt deze techniek camera’s, laser en radar. Het werkt zeer effectief maar er wordt momenteel nog niet veel gebruik van gemaakt omdat het een erg duur systeem is.

Automatic Energy Breaking (AEB)

Automatic Energy Breaking is een veiligheidstechniek die het best werkt als het gebruikt wordt in combinatie met Forward Collision Warning. Het treedt in werking nadat de FCW zijn werk gedaan heeft. Als de auto op het punt staat te botsen en de bestuurder nog niet op de rem getrapt heeft zal het Automatic Energy Breaking deze taak overnemen. Het zal op de rem trappen namens de bestuurder en ervoor zorgen dat de auto niet gaat botsen. Momenteel is deze techniek nog niet zo populair maar we zullen het in de toekomst steeds vaker gebruikt zien worden.

Achteruitrij Camera’s en Sensoren

De meeste modern auto’s beschikken al over deze technologie. Te gebruiken wanneer de auto achter uitgereden moet worden. Achteruitrij camera’s laten je zien wat er zich achter je auto afspeelt en de sensoren geven je een waarschuwing als je te dicht bij een object komt. Deze technologie is zeer bruikbaar en het is aan te raden om te installeren indien er niet standaard een achteruitrijcamera op je auto zit.

Adaptieve Koplampen

Deze technologie is voor diegenen die op onverlichte, slinger achtige wegen rijden (of willen rijden). Het laat je koplampen soepel met je stuurbewegingen meebewegen, zodat je altijd kunt zien wat er voor je op de weg gebeurd.

Lane Departure Warning (LDW)

De werking van het Lane Departure Warning systeem lijkt op dat van Blind Spot Warning maar is bruikbaarder. Het zorgt ervoor dat je je rijbaan niet verlaat zonder knipperlicht signaal. Als je dat toch doet dan zal het stuurwiel of je stoel gaan vibreren. Handig voor bestuurders die bang zijn om in slaap te vallen tijdens het autorijden.

Bandendruk monitor systeem

Tire Pressure Monitoring System geeft een waarschuwing weer als je bandendruk te laag is. Dit systeem is verplicht in landen zoals de VS omdat het helpt om loopvlak separatie te voorkomen.

Adaptieve Cruise Control

Adaptieve Cruise Control werkt met radar. Het neemt de versnelling van je auto over. Het verlaagd de snelheid van je auto als het iets nadert dat langzamer rijdt als jijzelf en versnelt als de weg weer vrij is.

Park Assist

Deze optie is handig als je je auto ergens moet parkeren op een plek die parallel aan je eigen auto ligt. Het enige wat je dan hoeft te doen is je auto horizontaal ten opzichte van de parkeerplek te plaatsen en de park assist zorgt dan voor het inparkeren.

Blind Spot Warning (BSW)

Dit is een technologie die alleen op de duurste auto’s geïnstalleerd wordt. Het geeft een waarschuwing aan de bestuurder in de vorm van een vibratie of audiosignaal als er iets in de blinde hoek van de auto naderbij komt.

Roll Control

Roll control is onderdeel van het elektronische stabiliteitssysteem van een auto. Het neemt de controle van de auto over als de auto in een situatie terechtkomt waarbij deze potentieel over de kop kan rollen. Het systeem stuurt dan de remmen en het gaspedaal op zo’n manier aan dat de auto geen koprol meer kan maken.

AUTO VERKOPEN?

100% GRATIS EN BINNEN 24 UUR
DE BESTE DEAL VOOR UW AUTO!



Verkooppunten

Social media